Nieuws
Heemkunde Ambt Delden

Stichting De Hofmarken bedankt Cogas Holding voor subsidie

Vanaf begin 2010 hebben leden van de Stichting Historisch Goor, Stichting Heemkunde Markelo, Stichting Historisch Centrum Hof van Twente, Vereniging Heemkunde Ambt Delden en Historische Vereniging Old Deep’n vol enthousiasme gewerkt aan een gezamenlijke canon over de gemeente Hof van Twente. Op een overzichtelijke wijze worden cultuurhistorische hoogtepunten uit de geschiedenis gepresenteerd. Cultuur en historie uit alle kernen van de gemeente komen dichterbij de belevingswereld van de bewoners. Via het project “een canon in je klas” komt er een educatief traject voor het basisonderwijs met toegankelijke teksten, aansprekende webfilmpjes en praktische tips en opdrachten.

Inmiddels zijn de 45 vensters gereed en is men begonnen aan de afwerking. De coördinatie hiervan ligt in handen van de IJsselacademie uit Kampen. Zij streven ernaar dat de canon nog dit jaar een plekje krijgt op de website canon van overijssel.

De realisatie van dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van twee duizend euro uit het Cogas Cultuurfonds. Het bestuur van Stichting De Hofmarken wil namens alle medewerkers de Cogas Holding bedanken voor haar gift.