Beeldbank

De geschiedenis van de kernen Ambt-Delden, Delden, Diepenheim, Goor en Markelo in foto’s, video’s, verhalen en krantenknipsels.

Deze collectie foto’s en knipsels met personen, gebouwen en gebeurtenissen vanaf het eind van de 19e eeuw laten de geschiedenis van de Hof van Twente herleven. U gaat terug in de voltooid verleden tijd en waant zich weer even onderdeel daarvan.

De beeldbank van De Hofmarken is per maart 2014 ondergebracht bij het project “Mijn Stad Mijn Dorp” dat geĆ«xploiteerd wordt door het Historisch Centrum Overijssel. De beeldbank van de Hofmarken is opgesplitst per heemkundevereniging.

Voor het bestellen van foto’s van de beeldbank vindt men de procedure in de handleiding.

Deelnemers

In onderstaande tabel staan alle heemkundeverenigingen uit de Hof van Twente met de bijbehorende collecties die bij MijnStadMijnDorp.nl zijn ondergebracht. Door op de link van een heemkundevereniging te drukken worden alle collecties van desbetreffende heemkundevereniging op MijnStadMijnDorp.nl geopend. Bij het drukken op de link van een collectie wordt deze collectie op MijnStadMijnDorp.nl geopend. De links bij knipsels verwijzen naar onderzoekoverijssel.nl.

Vereniging
Heemkunde Markelo fotos videosverhalenknipsels
Historische vereniging Old Deep’n fotos videosverhalenknipsels
Heemkunde Ambt Delden knipsels
Historisch Centrum Hof van Twente fotos knipsels
Historisch Goor fotos verhalen knipsels

Hieronder een aantal voorbeelden van foto’s die in de Beeldbank zijn opgenomen: