Handleiding Beeldbank

De beeldbank van De Hofmarken is nu te raadplegen op de beeldbank MijnStadMijnDorp van het Historisch Centrum Overijssel. De collecties van de deelnemers van de Hofmarken zijn nu gescheiden van elkaar ondergebracht  Aan de hand van de beeldbank van Stichting Heemkunde Markelo wordt uitgelegd hoe u deze beeldbank kunt raadplegen.

Foto’s bestellen

Als men een afbeelding heeft gevonden, kan men een kwalitatief goed exemplaar via e-mail bestellen. Hiertoe maakt men € 2 per bestelde foto over naar het bankrekeningnummer van de betreffende instelling o.v.v. bestelde foto’s. Hierna worden de bestelde foto’s digitaal toegestuurd, waarna men deze zelf kan (laten) afdrukken. Bij het Twents Streekarchief kan men ook afdrukken bestellen. Bovengenoemde prijs is alleen voor prive/particulier gebruik. Voor zakelijk afnemers zal de prijs na overleg worden bepaald afhankelijk van het aantal. 

Voor Markelo: e-mailadres: secretaris@shm.nl, banknummer: NL28 RABO 0.3407.58.805 t.n.v. Stichting Heemkunde Markelo.

Voor Diepenheim: e-mailadres: secretaris@olddeepn.nl, banknummer: NL15 RABO 0.3221.67.728 t.n.v. Historische Vereniging Old Deep’n.

Voor Ambt Delden: e-mailadres: bennie.epping@gmail.com, banknummer NL11 RABO 0.1571.92.431 t.n.v. B.A. Epping.

Voor Delden: e-mailadres: beeldbank@twentsstreekarchief.org, banknummer: NL04 RABO 0.3133.47.522 t.n.v. Stichting Historisch Centrum Hof van Twente.

Voor Goor kan men de foto’s zelf gratis downloaden.

Hoe komt men in de beeldbank

Ga naar de welkomstpagina waar u onder deelnemers het volgende ziet staan:

Zoeken

Afhankelijk van de vraag wat men wil zoeken klikt men bijv. achter Stichting Heemkunde Markelo op fotos, videos, of verhalen. Als men op fotos klikt wordt de website van mijnstadmijndorp.nl in een nieuw venster geopend. Men krijgt direct de eerste afbeeldingen uit de gekozen beeldbank te zien.

Vervolgens kan je een zoekopdracht invullen: 

Indien men bijv. “molen” invult en op het vergrootglas tikt zoekt het systeem in de beeldbank van Stichting Heemkunde Markelo naar fotos waarin het woord “molen” in de bijbehorende informatie is vermeld en toont direct de gevonden afbeeldingen.