Nieuws
Stichting Heemkunde Markelo

Rabobank Clubkas Campagne 2018

26-04-2018: De Stichting Heemkunde Markelo doet weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne.

Stichting Heemkunde Markelo bezit 13 computers die gebruikt worden gebruikt door 33 vrijwilligers om de historie van Markelo vast te leggen voor belangstellenden. Met de bijdrage van de Rabobank Clubkas Campagne willen we de oudste computer vervangen zodat de continuïteit gewaarborgd blijft.

Als klant van Rabobank Noord en West Twente ontvang je 3 stemmen. Beslis mee en steun de Stichting Heemkunde Markelo. Geef ons jouw stem. Stemmen is mogelijk van dinsdag 1 mei tot en met maandag 21 mei via https://www.clubkascampagne.nl/nwt/clubkascampagne

Jij steunt ons toch ook? Alvast bedankt voor jouw stem.

 

27-03-2018: De families Lammertink, Luttikhengel, Hellen(kate) en Karmerood zijn toegevoegd in het menu onder Markelose families. Erve Lammertink was gelegen aan de Tolweg en is in 1967 afgebroken. Het aloude en nog bestaande erve Luttikhengel is gelegen in Kerspel Goor. Ook in Kerspel Goor aan de Kanaalweg bevindt zich het oude erve de Helle (of Hellecate).

16-09-2017: In de nieuwe rubriek Historisch overzicht per pand zijn 250 boerderijen en woningen in Elsen en Elsenerbroek toegevoegd.

09-07-2017: Onlangs heeft de Stichting Heemkunde Markelo meer dan 300 foto’s ontvangen uit het archief van huisschilder/drogist Gerrit Frederik Pluimers (*1909) die woonde aan de Grotestraat. Onder deze foto’s waren ruim 200 pasfoto’s. Hieronder veel foto’s waarvan de namen nog ontbreken. Weet u wie op de foto's staan laat het dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De foto's zijn te vinden via het menu Foto's zoekplaatje.

Rabo clubkas campagne

01-06-2017: De uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne is bekend. Stichting Heemkunde Markelo heeft 144 stemmen vergaard. Hierdoor wordt er door de Rabobank een bedrag van € 440,64 beschikbaar gesteld voor de aanschaf van een nieuwe computer. We willen namens het bestuur van de Stichting Heemkunde Markelo de Rabobank bedanken voor deze actie. Uiteraard willen we ook iedereen bedanken die op ons heeft gestemd.

 

 

 

Het weer in Markelo

Het Weer In Markelo

Openingstijden archief

Op dinsdagmorgen en donderdag-morgen is ons archief geopend van 09:30 tot 12:00 uur. In de maanden juli en augustus zijn wij gesloten (behalve op afspraak).

Martinushof